ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Ζισκάρ Ντ' Εστεν ψηφίζει Σαρκοζί!

Δημοσίευση 26 Απριλίου 2012, 10:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γαλλία: Ο Ζισκάρ Ντ' Εστεν ψηφίζει Σαρκοζί!
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο γαλλικό Τύπο, διαβεβαιώνει ότι θα ψηφίσει το Νικολά Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο γαλλικό Τύπο, διαβεβαιώνει ότι θα ψηφίσει το Νικολά Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. «Μια πολιτική ευκολίας», την οποία ενστερνίζεται ο σοσιαλιστής υποψήφιος θα μας οδηγούσε σε περιπέτεια και θα μας εξέθετε σε κινήσεις των κύκλων της διεθνούς κερδοσκοπίας", εκτιμά ο ντ΄ Εστέν.

Ο πρώην πρόεδρος εκτιμά ότι ο Σαρκοζί είναι «πιο αξιόπιστος για την ανάταξη της χώρας» και ότι «οι τελευταίες αποφάσεις που έλαβε μάς επιτρέπουν να ελπίζουμε σε έξοδο από την κρίση».

Ο ντ' Εστέν, ο οποίος είχε υποστηρίξει το Σαρκοζί και το 2007 εμφανίζεται επικριτικός όσον αφορά το στυλ του σημερινού προέδρου.

«Ο Νικολά Σαρκοζί δεν είχε ούτε την πείρα, ούτε την ευκαιρία που είχα εγώ να μπορέσω να παρακολουθήσω για επτά χρόνια την προεδρία που άσκησε ένας μεγάλος πολιτικός, ο στρατηγός ντε Γκωλ», τόνισε.