Μετά τον Φρανσουά Ολάντ, ήρθε η σειρά του Νικολά Σαρκοζί να παρουσιάσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του την δική του επιστολή προς τους Γάλλους, στην οποία σημειώνει ότι την Κυριακή, στις 6 Μαΐου, καλούνται να κάνουν μια ιστορική επιλογή για τους ίδιους και για την χώρα.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες» αρχίζει την επιστολή του ο Σαρκοζί, σύμφωνα με το ethnos.gr, αναφερόμενος στην κρίσιμη επιλογή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών την οποία χαρακτηρίζει ιστορική αλλά και δεσμευτική «για το μέλλον σας και τη μοίρα της Γαλλίας».

«Σήμερα πρέπει να συγκρίνετε το πρόγραμμά μου με αυτό του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Πρέπει να αναρωτηθείτε ποια θα είναι η Γαλλία μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με εκείνον από τους δυο υποψήφιους που θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας», γράφει ο Σαρκοζί, διαβεβαιώνοντας ότι το δικό του πρόγραμμα και αυτό του αντιπάλου του είναι «εκ διαμέτρου αντίθετα» και ότι καθόλη την διάρκεια της κρίσης προστάτεψε τους Γάλλους και την Γαλλία.

«Εγώ επιλέγω την εργασία, την αξιοκρατία, την ευθύνη και το κύρος, και όχι…το χρέος…την πολυπολιτισμικότητα» τονίζει ο Σαρκοζί. Επίσης επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ, ενώ σε σχέση με την ψήφο των μεταναστών, σημειώνει:

«Αντίθετα με τον σοσιαλιστή υποψήφιο, είμαι αντίθετος στην ψήφο των αλλοδαπών που δεν θα έλυνε κανένα από τα προβλήματα της ενσωμάτωσης…».

Η «ηλιθιότητα» της κατηγορίας περί φασισμού

Αναφερόμενος σε μια από τις δυο εφημερίδες που τα έβαλε μαζί του χθες, την κομμουνιστική Humanite η οποία τον συνέκρινε με τον στρατηγό Πετέν για να καταγγείλει τις θέσεις του για το μεταναστευτικό καθώς και το...φλέρτ με τους ψηφοφόρους της Λε Πεν, ο Σαρκοζί μιλώντας στο France Interέκανε λόγο για την «ηλιθιότητα» εκείνων, όπως η εφημερίδα Humanite που «με κατηγορούν για φασισμό επειδή θέλω να μιλήσω σε 6,5 εκατομμύρια Γάλλους (που ψήφισαν την Μαρίν Λε Πεν)».

Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν έχει ακούσει ξενοφοβικές θέσεις από την Μαρίν Λε Πεν (σε αντίθεση με τον πατέρα της Ζαν Μαρί) και ότι δεν μπορεί να θεωρείται ρατσιστής κάποιος που πιστεύει ότι «η Γαλλία έχει δεχθεί παρά πολύ κόσμο».