current views are: 1

26 Απριλίου 2012
Δημοσίευση10:04

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάθεση Μέρντοκ για τις υποκλοπές

Για δεύτερη ημέρα καταθέτει την Πέμπτη ο Ρούπερτ Μέρντοκ ενώπιον της Επιτροπής Λίβεσον για τις πρακτικές στα ΜΜΕ. Ο μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα κληθεί να καταθέσει για το θέμα των υποκλοπών.   

Δημοσίευση 10:04’
αρθρο-newpost

Για δεύτερη ημέρα καταθέτει την Πέμπτη ο Ρούπερτ Μέρντοκ ενώπιον της Επιτροπής Λίβεσον για τις πρακτικές στα ΜΜΕ. Ο μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα κληθεί να καταθέσει για το θέμα των υποκλοπών.   

Για δεύτερη ημέρα καταθέτει την Πέμπτη ο Ρούπερτ Μέρντοκ ενώπιον της Επιτροπής Λίβεσον για τις πρακτικές στα ΜΜΕ. Ο μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα κληθεί να καταθέσει για το θέμα των υποκλοπών.    Η χθεσινή κατάθεση του Ρ.Μέρντοκ προκάλεσε αίσθηση, καθώς ο 81χρονος άνδρας υποστήριξε ότι ο Γκόρντον Μπράουν «υποσχέθηκε πόλεμο» κατά της εταιρείας του -κάτι που στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας αρνήθηκε.   

Συγκεκριμένα, ο Ρ.Μέρντοκ είπε ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Μπράουν το 2009, μετά την απόφαση της Sun να στηρίξει τους Τόρις.  

Ο μεγιστάνας είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας τού είπε: «Η εφημερίδα σας κήρυξε πόλεμο στην κυβέρνησή μου και δεν έχω άλλη επιλογή από το να κηρύξω πόλεμο στην εταιρεία σας».  

Πρόσθεσε ότι ο Γκ.Μπράουν «δεν βρισκόταν σε ισορροπημένη κατάσταση» όταν έκανε το τηλεφώνημα.  
Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι είναι «εντελώς λανθασμένες».  

Είπε ότι ουδέποτε τηλεφώνησε, συνάντησε ή έγραψε στον Ρ.Μέρντοκ για την απόφαση της Sun να στηρίξει τους Συντηρητικούς.  

«Το μοναδικό τηλεφώνημα που είχα με τον κ. Μέρντοχ ήταν το τελευταίο έτος της θητείας μου και αφορούσε συγκεκριμένα το Αφγανιστάν και την κάλυψη του πολέμου από την εφημερίδα του» ανέφερε ο Γκόρντον Μπράουν.  

Εν τω μεταξύ, μετά την κατάθεση του γιου του Ρ.Μέρντοχ, Τζέιμς Μέρντοκ, ο σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού παραιτήθηκε.  

Υπενθυμίζεται ότι με την κατάθεση του υιού Μέρντοκ, ήλθαν στο φως λεπτομέρειες για τη δράση του συμβούλου του υπουργού Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ, Άνταμ Σμιθ, ο οποίος φέρεται να έδωσε στον Τζέιμς Μέρντοκ εμπιστευτικές πληροφορίες για την σχεδιαζόμενη εξαγορά του τηλεοπτικού δορυφορικού δικτύου BSkyB.  

Ο υπουργός αρνήθηκε να παραιτηθεί και προσφέρθηκε να παραδώσει κείμενα, τηλεφωνικά αρχεία και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη.

πηγή: in.gr


σχετικα αρθρα