Από τη μία ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών, Αντνάν Μαχμούντ, κατηγόρησε σήμερα «τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες» και από την άλλη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, την συριακή αντιπολίτευση για τακτικές τρομοκρατίας.

«Οι ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες έχουν εντατικοποιήσει τις σφαγές, τις εκρήξεις και τις επιθέσεις, διαπράττοντας περισσότερες από 1.300 παραβιάσεις από τις 12 Απριλίου οπότε ισχύει η εκεχειρία», δήλωσε σήμερα – Πέμπτη ο Μαχμούντ και υποστήριξε πως οι αρχές  έχουν ενημερώσει τον κοινό ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Ανάν για όλες αυτές τις παραβιάσεις.

Παράλληλα τόνισε πως αναμένουν από τον Ανάν  «να καταβάλει πραγματικές προσπάθειες, τα αποτελέσματα των οποίων θα δούμε στο έδαφος, απέναντι στις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες και τις χώρες και τις οργανώσεις που τις υποστηρίζουν».

Την ίδια στιγμή ο Λουκασέβιτς έκανε λόγο για τρομοκρατικές τακτικές από την αντιπολίτευση της Συρίας και τις παραλλήλισε με αυτές της Αλ Κάιντα.

«Στη Συρία, υπάρχει μία άλλη μερίδα, είναι οι ομάδες της αντιπολίτευσης, οι οποίες έχουν στραφεί στην τακτική της μαζικής τρομοκρατίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Πηγή: protothema.gr
TAGS