ήλωση – έκπληξη επιφύλασσε στους Ρώσους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνέντευξης ως πρόεδρος ο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ. Ανέφερε πως η αντίδραση των τελευταίων μηνών κατά των αποτελεσμάτων στις βουλευτικές εκλογές και εναντίον της επιστροφής του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο αποτελούν απόδειξη της προόδου που έχει σημειώσει η δημοκρατία στη χώρα.

«Η άνοιξη έχει έλθει, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά. Η κοινωνία έχει ωριμάσει, η σημερινή επιτάχυνση προς τη δημοκρατία δεν πρόκειται να επιφέρει χάος, διότι η κοινωνία έχει αλλάξει. Στα χρόνια του ’90 ήταν διαφορετικά», υπογράμμισε με νόημα ο Μεντβέντεφ, ο οποίος θα μεταβιβάσει την προεδρία στον νυν πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.
 
«Εάν συζητούμε για τους ανθρώπους που διαδηλώνουν κατά της εξουσίας  ή κάτι άλλο, εγώ σέβομαι τα δικαιώματά τους, είναι απολύτως φυσιολογικό», υποστήριξε ενώ αναφέρθηκε και στις καταγγελίες κατά των αποτελεσμάτων των εκλογών, διαβεβαιώνοντας μάλιστα πως όσες παρατυπίες σημειώθηκαν ήταν μηδαμινές και δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς για την απεργία πείνας 40 ημερών που πραγματοποιεί ο αντιφρονών, Όλεγκ Σέιν, για να καταγγείλει τις νοθείες στις δημοτικές εκλογές, που του στέρησαν τη νίκη στο Αστραχάν, ο Μεντβιέντεφ άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται «για έναν πολιτικό ελιγμό».

Παράλληλα, ο Μεντβιέντεφ στη συνέντευξή του υπαινίχθηκε ότι θα προτιμούσε να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Έχω μία, τρόπον τινά, προτίμηση για έναν από τους υποψηφίους, αλλά αυτό αποτελεί προσωπική μου υπόθεση. Περιμένω από αυτόν να συνεχίσει την καλή δουλειά του», τόνισε με νόημα.

Πηγή: protothema.gr