Ο επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΑSL) ζήτησε εκ νέου μία ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, εκτιμώντας πως η αποστολή του ΟΗΕ είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο φύλλο της Πέμπτης η εφημερίδα Ασάρκ αλ Αουσάτ. «Η αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ δεν θα υπάρξει ποτέ επιτυχής διότι η ίδια η φύση του καθεστώτος βασίζεται σε έναν ασφαλίτικο τρόπο σκέψης» , τόνισε ο στρατηγός Μουστάφα 'Αχμεντ αλ Σέιχ, ο οποίος έχει εγκαταστήσει τη βάση του στην Τουρκία.

«Η λύση μπορεί να είναι είτε ένας μηχανισμός που θα θέσει σε λειτουργία το ΣΑ για να προκαλέσει την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ 'Ασαντ και αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ όσο οι Ρώσοι αντιτάσσουν το βέτο τους, είτε δια μίας στρατιωτικής επέμβασης», τόνισε ο στρατηγός, ο οποίος πρόσφατα είχε ζητήσει και πάλι μία στρατιωτική επέμβαση χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ.

Ο ίδιος τόνισε στην σαουδαραβικής ιδιοκτησίας εφημερίδα πως έχει ζητήσει «αστραπιαίες αεροπορικές επιδρομές από τις χώρες της ομάδος των Φίλων της Συρίας κατά την τελευταία τους σύνοδο» στις αρχές Απριλίου στην Τουρκία.

Πηγή: protothema.gr

TAGS