Τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν στην ουκρανική πόλη Ντνιπρόπετροφσκ, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 27 ατόμων.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε στάση του τραμ . Από τη δεύτερη έκρηξη, που σημειώθηκε δίπλα σε σινεμά, τραυματίστηκαν ακόμη επτά. Και στις δυο περιπτώσεις οι βόμβες ήταν τοποθετημένες σε κάδους απορριμμάτων.


Σύμφωνα με το υπουργείο, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 11:50 τοπική ώρα κοντά σε στάση του τραμ, η δεύτερη σημειώθηκε στις 12:20 κοντά σε σινεμά, η τρίτη έκρηξη πάλι στο ίδιο σημείο ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το άν η τέταρτη έκρηξη προκάλεσε τραυματισμούς.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς χαρακτήρισε πρόκληση προς ολόκληρη τη χώρα τη σειρά των εκρήξεων που προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον 27 ανθρώπων στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ, έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη του Euro-2012 που συνδιοργανώνουν η Ουκρανία με την Πολωνία.

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι 27 άνθρωποι, ανάμεσά τους και εννέα παιδιά, τραυματίσθηκαν κατά τις τρεις πρώτες εκρήξεις στην πόλη της κεντρο-αναοτλικής Ουκρανίας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνέπειες της τέταρτης έκρηξης.

Στο μεταξύ, την σύλληψη υπόπτων για τις εκρήξεις στο κέντρο της πόλης Ντνεπροπετρόφσκ στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν τα ΜΜΕ της χώρας επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας.

Πάντως, ο υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Ρακίτσκι υποστήριξε ότι δεν έχει πληροφορίες για συλλήψεις μετά τις εκρήξεις στην πόλη.