Μαζί θα εμφανιστούν σε προεκλογική εκδήλωση ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο νυν, Μπαράκ Ομπάμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να υποστηριχθεί η εκστρατεία επανεκλογής του Δημοκρατικού πολιτικού και αρκετές πολιτειακές οργανώσεις του. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο πολιτικοί κάνουν μαζί προεκλογική εκστρατεία το 2012.

Οι σχέσεις του Ομπάμα με τον Κλίντον χαρακτηρίστηκαν τεταμένες αρκετές φορές ήδη από την προεκλογική εκστρατεία στην διάρκεια της οποίας ο πρώην γερουσιαστής του Ιλινόι είχε κερδίσει τη σύζυγο του πρώην προέδρου και σημερινή ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον το 2008.

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος όμως παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των υποστηρικτών του Δημοκρατικού κόμματος και η εκστρατεία του Ομπάμα αδημονούσε να λάβει και την δική του υποστήριξη στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι δύο άνδρες θα εμφανιστούν μαζί σε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων και κατόπιν σε ένα δείπνο.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν 500 άνθρωποι καταβάλλοντας εισιτήριο που θα ξεκινά από τα 1.000 δολάρια, ενώ 80 άνθρωποι αναμένεται να παραστούν στο δείπνο, τα εισιτήρια για το οποίο στοιχίζουν 20.000 δολάρια, σύμφωνα με στέλεχος της εκστρατείας Ομπάμα.