Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε καυστικό χιούμορ κατά του πιθανότερου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές, Μιτ Ρόμνι και τους ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του στο Κογκρέσο το βράδυ του Σαββάτου κατά το ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου. «Δεν πρόκειται να επιτεθώ σε κανέναν από τους ρεπουμπλικανούς υποψηφίους. Για παράδειγμα ο Μιτ Ρόμνι: οι δυό μας έχουμε ουσιαστικά κάτι κοινό», είπε ο πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος που περιελάμβανε διασημότητες του Χόλιγουντ και ισχυρούς ανθρώπους της Ουάσινγκτον εξηγώντας ότι το κοινό τους είναι πως και οι δύο ακολουθούν τις συζύγους τους σε δημοτικότητα στις εθνικές δημοσκοπήσεις.

Ο Ομπάμα είπε ότι ανέμενε μια σκληρή εκστρατεία αλλά ότι ένα βίντεο είχε ξεπεράσει τα όρια. Ένα διαφημιστικό που έδειχνε ένα απόκομμα εφημερίδας στο οποίο ο Ρόμνι υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στην κριτική που δέχτηκε όταν έδεσε τον σκύλο της οικογενείας, Σίμους, πάνω σε ένα κιβώτιο που είχε τοποθετήσει στην οροφή του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια οικογενειακού ταξιδιού το 1983.

Από το χιούμορ του αμερικανού προέδρου δεν ξέφυγε ούτε ο ρεπουμπλικάνος Νιούτ Γκίνγκριτς, που αποχώρησε από την κούρσα για το χρίσμα, όπως και για την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στο δείπνο, του οποίου χορηγός ήταν η 'Ενωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, βρίσκονταν πολλές διασημότητες ύστερα από πρόσκληση οργανισμών μμε. Ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, οι ηθοποιοί Τζορτζ Κλούνι, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κλερ Ντέινς, Κέβιν Σπέισι, Εύα Λονγκόρια, Γκόλντι Χον και Ριζ Γουίδερσπουν.

Σημειώνεται ότι το επίσημο δείπνο είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της χρονιάς για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ουάσινγκτον και δίνει στους προέδρους την ευκαιρία να δείξουν μια πιο χαλαρή πλευρά τους.