Σε «επιδημία» τείνει να εξελιχθεί το κύμα αυτοκτονιών στην Ιταλία εξαιτίας της κρίσης και των μέτρων λιτότητας, με άλλες δύο περιπτώσεις αυτοχειριών να σημειώνονται χθες. Από την αρχή του έτους, οι αυτοκτονίες επιχειρηματιών και βιοτεχνών στην Ιταλία έχουν φτάσει τις 27 παρουσιάζοντας επικίνδυνα αυξητικές τάσεις.

Το πρωί της Κυριακής, στο Νουόρο της Σαρδηνίας, ένας επιχειρηματίας του οικοδομικού τομέα, 55 ετών, έβαλε τέλος στην ζωή του. Είχε αναγκαστεί να απολύσει όλους τους υπαλλήλους της μικρής επιχείρησής του, μεταξύ των οποίων και τα δυο του παιδιά. Ο επιχειρηματίας δεν θέλησε να αφήσει κάποια επιστολή, όλοι όμως γνώριζαν την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, κατάφερνε να διατηρεί τον τζίρο σε ικανοποιητικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας την ανέγερση κατοικιών σε παραθαλάσσιες περιοχές της Σαρδηνίας, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν τραγικά.

Χθες βράδυ ένας θυρωρός ίδιας ηλικίας, που ζούσε στην περιοχή Κόρσο Γκαριμπάλντι της Νάπολης, αυτοκτόνησε δι' απαγχονισμού, στο υπόγειο της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

Οι ένοικοι του είχαν ανακοινώσει την απόλυσή του, μέσω δικηγόρου, εξαιτίας της μείωσης των συνολικών δαπανών που επιβάλλει η κρίση.

Ο άτυχος θυρωρός, εκτός από την δουλειά του, θα έχανε και την δυνατότητα χρήσης του μικρού διαμερίσματός του. Παρά την ένσταση που είχε αποφασίσει να καταθέσει, η απελπισία τελικώς υπερίσχυσε...