Εντείνεται η φημολογία στο Ισραήλ, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας σκέφτεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, φέρεται να είπε σε δύο βουλευτές του κόμματος του (Λικούντ), ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού για να συζητηθεί το ενδεχόμενο να επισπευσθούν οι εκλογές.

Φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι θα προτιμούσε οι εκλογές να γίνουν είτε την 14η Αυγούστου ή την 4η Σεπτεμβρίου, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει λάβει ακόμα τις οριστικές αποφάσεις του για το θέμα.

Η φημολογία περί πρόωρων εκλογών είχε ξεκινήσει όταν ο Νετανιάχου επέσπευσε το συνέδριο του Λικούντ, γεγονός που δημιούργησε την εντύπωση για το ότι προετοιμάζεται για μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία.

Μέσα στο σαββατοκύριακο μάλιστα τα σενάρια έγιναν ακόμη πιο έντονα, όταν ο υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν απείλησε να αποσύρει το κόμμα του, από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν δεν υιοθετηθεί ένα νομοσχέδιο που έχει καταρτίσει καθιστώντας την στρατιωτική θητεία υποχρεωτική για όλους -περιλαμβανομένων των Ισραηλινών Αράβων και των υπερορθόδοξων Εβραίων.