Μεγάλη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα κόμματα συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 35 ανθρώπους που είχαν σκοτωθεί πριν 35 χρόνια.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και τουλάχιστον 20.000 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να εγγυηθούν την ασφάλεια της συγκέντρωσης στην οποία συμμετείχαν οπαδοί όλων των πολιτικών παρατάξεων, καθώς επίσης οπαδοί φεμινιστικών οργανώσεων και οργανώσεων των ομοφυλοφίλων.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε σε ομιλία του ότι η κυβέρνηση του αισθάνεται υπερήφανη που οι εργαζόμενοι μπορούν να γιορτάζουν απρόσκοπτα την Πρωτομαγιά και χαρακτήρισε τους σημερινούς εορτασμούς ως «μια ακόμα απόδειξη των μεγάλων αλλαγών, που έχουν συντελεσθεί στην Τουρκία».

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης περίπου 100 κουκουλοφόροι προκάλεσαν επεισόδια, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων και τζάμια τραπεζών στη συνοικία Μετσιντιγιεκόι, περίπου ένα χιλιόμετρο από την πλατεία Ταξίμ.