Την ανησυχία για την κατάσταση υγείας της μητέρας της εκφράζει η Γεβγκένια Τιμοσένκο. Η Γιούλια Τιμοσένκο η οποία βρίσκεται στη φυλακή πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 20 Απριλίου ενώ υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε από τους δεσμοφύλακες. Φωτογραφίες της που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν αιματώματα στα χέρια και την κοιλιά της.
«Ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση της υγείας της. Δεν μπορούμε να την επισκεφθούμε και δε γνωρίζουμε τί της συμβαίνει», τονίζει η κόρη της Ουκρανής πολιτικού και προσθέτει «Καλώ όλους τους Ουκρανούς να μη το δεχθούν αυτό, να αντιδράσουν».  Ο σύζυγος της Τιμόσενκο, Αλεξάντρ, την κάλεσε να τερματίσει την απεργία πείνας. 

Την ίδια ώρα την έντονη ανησυχία τους για τη μεταχείριση της Τιμοσένκο στη φυλακή εκφράζουν και οι ΗΠΑ.  
«Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ για τη μεταχείριση που έχουν στη φυλακή η Γιούλια Τιμόσενκο και άλλα μέλη της πρώην κυβέρνησης. Οι φωτογραφίες της κυρίας Τιμόσενκο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δημιουργούν ανησυχίες για τις συνθήκες κράτησής της», τόνισε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον.

«Πιέζουμε τις ουκρανικές αρχές να εξασφαλίσουν άμεση ιατρική φροντίδα στο κατάλληλο κέντρο για την κα Τιμόσενκο και επίσης ζητούμε να μπορέσει να τη συναντήσει ο αμερικανός πρεσβευτής», επεσήμανε η Κλίντον