«Ακατάλληλο» για τη διοίκηση ενός εταιρικού κολοσσού όπως ο όμιλος News International χαρακτηρίζουν τον Ρούπερτ Μέρντοκ τα μέλη της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης στην έκθεσή τους για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World.

Μετά από δεκάδες καταθέσεις οι βουλευτές της επιτροπής αποφάνθηκαν κατά πλειοψηφία ότι οι Ρούπερτ και Τζέιμς Μέρντοκ προσπάθησαν στις καταθέσεις τους να παραπλανήσουν της επιτροπή. Αναφέρουν ότι ο πρεσβύτερος Μέρντοκ «εθελοτυφλούσε» ενώ εκτυλισσόταν το σκάνδαλο των υποκλοπών και εκφράζουν την κατάπληξή τους για τον ισχυρισμό ότι δεν είχε γνώση των υποκλοπών, επιλέγοντας αντίθετα να επιρρίψει ευθύνες στον αρχισυντάκτη και το νομικό σύμβουλο της εφημερίδας.

Το χωρίς νομικό βάρος πόρισμα της επιτροπής θα κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων προς κύρωση, με κίνδυνο για τον κ. Μέρντοκ να κριθεί ένοχος περιφρόνησης του Κοινοβουλίο και να κληθεί σε απολογία, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και 56 χρόνια.

 

Πηγή: skai.gr