current views are: 1

2 Μαΐου 2012
Δημοσίευση03:57

«Τηλεμαχία» Ολάντ- Σαρκοζί για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Λίγες ημέρες πριν τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι Γάλλοι πολίτες παίρνουν θέση μπροστά στην «μικρή οθόνη» για να παρακολουθήσουν το κρίσιμο ντιμπέιτ των υποψηφίων.

Δημοσίευση 03:57’
αρθρο-newpost

Λίγες ημέρες πριν τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι Γάλλοι πολίτες παίρνουν θέση μπροστά στην «μικρή οθόνη» για να παρακολουθήσουν το κρίσιμο ντιμπέιτ των υποψηφίων.

Λίγες ημέρες πριν τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι Γάλλοι πολίτες παίρνουν θέση μπροστά στην «μικρή οθόνη» για να παρακολουθήσουν το κρίσιμο ντιμπέιτ των υποψηφίων. Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί θα βρεθούν το βράδυ στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε καυτά θέματα, την ώρα που σε νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του Paris Match, ο Φρ. Ολάντ διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του αποσπώντας ποσοστό 53,5% ενώ ο Νικολά Σαρκοζί 46,5%.   

Η δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά τη λήξη των συγκεντρώσεων – διαδηλώσεων στο Παρίσι αλλά και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας όπου την έκπληξη έκανε για μία ακόμη φορά η Μαρίν Λεπέν, η οποία ενώ όλοι περίμεναν να ανοίξει τα χαρτιά της για την 6η Μαΐου, η ίδια δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό.  

Η σημερινή τηλεμαχία – θα μεταδοθεί σε διακαναλική σύνδεση- αναμένεται να κάνει ρεκόρ τηλεθέασης καθώς οι Γάλλοι πολίτες ανυπομονούν να ακούσουν τον Γάλλο πρόεδρο να απαντά σε ερωτήματα, όπως το αν τελικά η προεκλογική εκστρατεία του το 2007 είχε χρηματοδοτηθεί από το καθεστώς Καντάφι αλλά και για το ρόλο του στην αποκαθήλωση του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.   

Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να μιλήσει για το όραμα της ανάπτυξης στην Ευρώπη αλλά και να θίξει το ακανθώδες θέμα της ανεργίας, στο οποίο αναφέρθηκε διεξοδικά, χτες, την ημέρα της Πρωτομαγιάς.   


σχετικα αρθρα