current views are: 1

2 Μαΐου 2012
Δημοσίευση08:00

Ομπάμα: Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά στο Αφγανιστάν

Την πεποίθηση ότι η ήττα της Αλ Κάιντα είναι εφικτή εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο Αφγανιστάν, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.   

Δημοσίευση 08:00’
αρθρο-newpost

Την πεποίθηση ότι η ήττα της Αλ Κάιντα είναι εφικτή εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο Αφγανιστάν, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.   

Την πεποίθηση ότι η ήττα της Αλ Κάιντα είναι εφικτή εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο Αφγανιστάν, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.    «Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα. Λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του, εκρήξεις συγκλόνισαν την Καμπούλ.  

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η νίκη επί της Αλ Κάιντα είναι «εντός των δυνατοτήτων» των ΗΠΑ.  
Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση προς τους ταλιμπάν να συμμετάσχουν στη συμφιλίωση, ενώ έσπευσε να αναγνωρίσει την κούραση των αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.  

«Δεν θα κρατήσω τους Αμερικανούς ούτε μία ημέρα παραπάνω από όσο είναι απαραίτητο για την εθνική μας ασφάλεια. Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε ό,τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ και να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο με υπευθυνότητα» είπε.  

Σύμφωνα με αναλυτές, στόχος αυτής της επίσκεψης ήταν να δείξει ο Ομπάμα ότι σκοπεύει να θέσει τέλος στον πόλεμο – σε μια περίοδο που αυτός είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλής – και παράλληλα να καθησυχάσει την κυβέρνηση του Αφγανιστάν ότι η Ουάσινγκτον δεν θα την εγκαταλείψει.  

Ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε αιφνιδιαστικά στο Αφγανιστάν, προκειμένου να υπογράψει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι.  

Λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του από το Αφγανιστάν, εκρήξεις συγκλόνισαν την Καμπούλ. Σύμφωνα με αφγανούς αξιωματούχους, τουλάχιστον δύο βομβιστές καμικάζι επιτέθηκαν σε ξενώνα όπου μένουν αρκετοί ξένοι πολίτες, στο ανατολικό κομμάτι της αφγανικής πρωτεύουσας.  

Επίσης τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε νωρίτερα στο ίδιο σημείο.   

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα θύματα είναι ένας φρουρός ασφαλείας και πέντε πολίτες.

Πηγή: tovima.gr


σχετικα αρθρα