current views are: 1

2 Μαΐου 2012
Δημοσίευση11:41

Γαλλία: Ακτιβιστής της Greenpeace εισήλθε με αλεξίπτωτο σε πυρηνικό σταθμό

Δύο ακτιβιστές της Greenpeace συνελήφθηκαν σήμερα μετά την πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς με μοτέρ πάνω από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού του Μπιζέ στην κεντρική Γαλλία.

Δημοσίευση 11:41’
αρθρο-newpost

Δύο ακτιβιστές της Greenpeace συνελήφθηκαν σήμερα μετά την πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς με μοτέρ πάνω από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού του Μπιζέ στην κεντρική Γαλλία.

Δύο ακτιβιστές της Greenpeace συνελήφθηκαν σήμερα μετά την πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς με μοτέρ πάνω από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού του Μπιζέ στην κεντρική Γαλλία. Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ένας γερμανικής καταγωγής ακτιβιστής προσγειώθηκε στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού του Μπιζέ με αλεξίπτωτο πλαγιάς με μοτέρ, το πανί του οποίου είχε το σήμα της Greenpeace.

Σύμφωνα με την οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος, το αλεξίπτωτο «πέταξε πάνω από τον πυρηνικό σταθμό που διαθέτει τέσσερις αντιδραστήρες, ο πιλότος έριξε δύο καπνογόνα στο θόλο του ενός εξ αυτών, μετά προσγειώθηκε εντός των εγκαταστάσεων ρίχνοντας ένα ακόμη καπνογόνο».

«Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να σταλεί ένα μήνυμα στους δύο προεδρικούς υποψήφιους (Σαρκοζί και Ολάντ) που αρνούνται τους κινδύνους οι οποίοι προέρχονται από την πυρηνική ενέργεια. Θέλαμε να αναπαραστήσουμε μία εξωτερική επίθεση, του τύπου πτώση αεροσκάφους», δήλωσε από την πλευρά της η Σοφιά Μαζνονί, υπεύθυνη πυρηνικών θεμάτων της Greenpeace Γαλλίας.

Ο πιλότος του αλεξίπτωτου συνελήφθη όπως και ένα δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν εκτός των πυρηνικών εγκαταστάσεων, το οποίο σύμφωνα με τη χωροφυλακή “ενδέχεται να χρησίμευε ως οδηγός του πιλότου του αλεξίπτωτου”.

Γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις επικρατούσε ένταση, ενώ πολλοί άνδρες της χωροφυλακής αναπτύχθηκαν στην περιοχή και ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την περιοχή.


σχετικα αρθρα