Έτοιμος να παραδώσει την εξουσία νωρίτερα από τις 24 Μαΐου εμφανίζεται ο στρατός της Αιγύπτου σε περίπτωση που κάποιος από τους υποψήφιους για την προεδρία αποσπάσει το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών έχει οριστεί για τις 23-24 Μαΐου, όμως ελάχιστοι πιστεύουν ότι κάποιος από τους 13 υποψηφίους θα εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 50%

Οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων συναντήθηκαν με τα μέλη του κυβερνώντος Στρατιωτικού Συμβουλίου για να συζητήσουν την κατάσταση και να προτείνουν λύσεις, λίγες ώρες μετά τις πολύνεκρες συγκρούσεις στο Κάιρο.

Όπως ανέφερε ο Αχμεντ αλ Φαντάλι, αρχηγός του Δημοκρατικού Ειρηνικού Κόμματος, το Στρατιωτικό Συμβούλιο δήλωσε ότι θα παρέδιδε την εξουσία στις 24 Μαΐου αν υπάρξει ξεκάθαρος νικητής στις προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Σάμι Αναν επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, ότι οι στρατιωτικοί δεν αποκλείεται να παραδώσουν αμέσως την εξουσία αν υπάρξει νικητής από τον πρώτο γύρο.