Οκτώ μαχητές που ανήκουν σε μια οργάνωση, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεσή εναντίον μιας θέσης του στρατού στο νότιο τμήμα της Υεμένης. Το υπουργείο διευκρίνισε στον ιστότοπό του (26sep.net) ότι οι ένοπλοι σκοτώθηκαν όταν οι στρατιώτες που επάνδρωναν μια θέση στην επαρχία Αμπιάν ανταπέδωσαν πυρά όταν δέχθηκαν επίθεση.
   
Την Δευτέρα τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 18 φερόμενοι ως μαχητές προσκείμενοι στην αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σε μάχες κοντά στη Λόντερ, μια πόλη στη νότια Υεμένη που οι μαχητές του ισλαμιστικού δικτύου προσπάθησαν μάταια να καταλάβουν, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο. Χθες, τουλάχιστον 15 μαχητές της οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία ("Οπαδοί του Ισλαμικού Νόμου") σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφη επέδραμαν σε στρατόπεδο εκπαίδευσης που βρίσκονταν στη νότια Υεμένη, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ.
   
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, το οποίο εδρεύει στο Ντουμπάι, η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο στρατόπεδο κοντά στην πόλη Τζάαρ, στην επαρχία Αμπιάν.
   
Οι μάχες ανάμεσα στους ισλαμιστές μαχητές και το στρατό μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα στην Αμπιάν.
   
Ο νέος πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το Φεβρουάριο, δεσμεύτηκε να εντείνει την προσπάθεια να παταχτεί η αλ Κάιντα λέγοντας πως αυτό αποτελεί "εθνικό και θρησκευτικό καθήκον".