Το «πράσινο φως» από τη Γερουσία της Ιταλίας ζητούν οι εισαγγελείς,  για τη σύλληψη του πρώην ταμία του κεντρώου κόμματος Μαργαρίτα, Λουίτζι Λούζι,  εν μέσω σκανδάλου υπεξαίρεσης κομματικών πόρων.
Ο Λούζι, ο οποίος παραμένει γερουσιαστής, κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από τα ταμεία του κόμματος τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ, αγοράζοντας ακίνητα για προσωπική του χρήση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου,  ο πρώην ταμίας του κόμματος «Μαργαρίτα», φέρεται να πλήρωσε φέρεται να πλήρωσε τον διάσημο σεφ Αντόνιο Κολόνα με επιταγή 30.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Λουίτζι Λούζι πρέπει να προφυλακισθεί, διότι υφίσταται ο κίνδυνος αλλοίωσης και απόκρυψης των αποδεικτικών στοιχείων. Εκείνος αντιθέτως θεωρεί ότι «το αίτημα των δικαστικών είναι δυσανάλογο και αδικαιολόγητο».

Μέχρι αυτή την στιγμή, η ιταλική Δικαιοσύνη έχει διατάξει την προληπτική κατάσχεση πέντε διαμερισμάτων που βρίσκονται στην Λ' Άκουιλα, μιας βίλας λίγο έξω από την Ρώμη κι ενός τραπεζικού λογαριασμού όπου είχαν κατατεθεί δυο εκατομμύρια ευρώ.