Δεν έχουν τέλος οι αυτοκτονίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία. Έτσι, μόνο το τελευταίο 48ωρο, τουλάχιστον  πέντε άνεργοι και επιχειρηματίες αποφάσισαν στη να βάλουν  τέλος στην ζωή τους, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η ύφεση.
 Στην Καζέρτα, έξω από την Νάπολη, ένας χτίστης 56 ετών, άνεργος από τον περασμένο Δεκέμβριο, αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο του ηλεκτρικού ρεύματος για να απαγχονιστεί.

Ένας άνεργος βορειοαφρικανός μετανάστης, έκανε βουτιά στο κενό από το διαμέρισμά του, στο Αρέτσο, στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης.

Στη Σικελία, ένας 35 αυτοκτόνησε, ύστερα από την απόλυση του από εμπορικό κατάστημα της Μάλτας, όπου είχε βρει δουλειά.  Στον ιταλικό νότο, οι προοπτικές, για να μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική πορεία, ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, με αποτέλεσμα να πάρει την τραγική απόφαση.

Ο ιδιοκτήτης μιας μικρής εταιρίας μεταφορών, 52 ετών, έβαλε τέλος στη ζωή του εξ αιτίας  των συσσωρευμένων χρεών, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Στην Μόντενα, κοντά στην Μπολόνια, ένας χτίστης πενήντα ενός ετών, άνεργος από το 2010, έπεσε στο κενό από το διαμέρισμά του σε λαϊκή πολυκατοικία.