Έκλεισε ελαφρά η ψαλίδα που χώριζε τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ από τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, με διαφορά που χωρίζει τους δύο μονομάχους να περιορίζεται πλέον στις 5 μονάδες. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πριν και μετά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων από την εταιρεία OpinionWay-Fiducial, ο Ολάντ έχει πέσει στο 52,5% (1,5 μονάδα κάτω σε σχέση με τη δημοσκόπησητης 24ης Απριλίου) ενώ ο Σαρκοζί ανέβηκε στο 47,5% (1,5 επάνω σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).

Η καθημερινή δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial από την πλευρά της καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων δεν έχουν αλλάξει: το 53% προτιμά τον Ολάντ έναντι 47% για τον Σαρκοζί.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας LH2, που διενεργήθηκε σε δείγμα ψηφοφόρων οι οποίοι παρακολούθησαν την τηλεμαχία, διαπίστωσε ότι το τηλεοπτικό ντιμπέιτ δεν είχε καμία επίπτωση στην πρόθεση ψήφου, αφού σχεδόν το 45% δήλωσε ότι ο Ολάντ ήταν πιο πειστικός ενώ το 41% προτίμησε τον Σαρκοζί.