Χιλιάδες φοιτητές έκαναν πορεία γυμνοί χθες Πέμπτη στους δρόμους του Μόντρεαλ κατά της αύξησης των διδάκτρων χωρίς να ενοχληθούν από τους αστυνομικούς για να ζητήσουν περισσότερη «διαφάνεια» από την κυβέρνηση της επαρχίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια χωρίς προηγούμενο φοιτητική αμφισβήτηση. Με αυτοπεποίθηση, τόλμη και πρωτοτυπία, οι φοιτητές του Κεμπέκ, οι οποίοι βρίσκονται στη 12η εβδομάδα μιας φοιτητικής κινητοποίησης με εκατοντάδες πορείες, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν συμπλοκές με την αστυνομία, έπαιξαν το βράδυ της Πέμπτης το μεγάλο χαρτί τους.

Οι γυναίκες με το πάνω μέρος του σώματος γυμνό και το στήθος μόλις να καλύπτεται από μια κόκκινη κορδέλα -το χρώμα του κινήματος της αντίθεσης στην αύξηση των διδάκτρων-, οι άνδρες φορώντας μόνο το εσώρουχό τους, οι φοιτητές έκαναν πορεία στους δρόμους αυτής της μητρόπολης του Κεμπέκ κάτω από μια ψιλή βροχή.

«Το σώμα των φοιτητών κατά της αύξησης», «Σαρέστ θέλεις το τομάρι μας», «Παγώνουμε για το πάγωμα» των διδάκτρων είχαν γράψει οι φοιτητές σε πανώ ή απ' ευθείας πάνω στο δέρμα τους.

Περισσότεροι από 170.000 φοιτητές της γαλλόφωνης αυτής επαρχίας των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων αντιτίθενται στην επιβολή μιας αύξησης 1.625 δολαρίων σε πέντε χρόνια (325 δολάρια το χρόνο) των διδάκτρων στο πανεπιστήμιο για να φτάσουν τα 3.800 δολάρια.