Σε θρίαμβο των Εργατικών εξελίσσονται οι τοπικές εκλογές σε 128 δήμους της Βρετανίας για την ανάδειξη μελών δημοτικών συμβουλίων και ορισμένων δημάρχων.    Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το μοναδικό που κερδίζει δημοτικούς συμβούλους, πάνω από 700 όπως υπολογίζεται και περίπου 20 τοπικά συμβούλια, συμπεριλαμβανομένου του Μπέρμιγχαμ.

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Κάμερον θα έχαναν περίπου το 4% της δύναμής τους αν επρόκειτο για γενικές εκλογές, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες της συγκυβέρνησης πέφτουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους κάτω από τους 3.000 δημοτικούς συμβούλους.   

Η αναγωγή σε ποσοστά πρόθεσης ψήφου για τα κόμματα δίνει στους Εργατικούς 39% έναντι 31% των Τόρις και 16% των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.   

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την ανάδειξη δημάρχου στο Λονδίνο άρχισε τα ξημερώματα και το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί αργά τη νύχτα. Ο υποψήφιος των Συντηρητικών και νυν δήμαρχος Μπόρις Τζόνσον θεωρείται ότι έχει ένα προβάδισμα περίπου 6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Κεν Λίβινγκστον, πρώην δημάρχου και υποψηφίου των Εργατικών.Πηγή: skai.gr