Δύο ημέρες απομένουν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία με τον Νικολά Σαρκοζί να επιστρατεύει το… φόβητρο της Ισπανίας, σε μια προσπάθεια να καλύψει την δημοσκοπική απόσταση που τον χωρίζει από τον σοσιαλιστή υποψήφιο Φρανσουά Ολάντ.
 «Δείτε την Ισπανία έπειτα από επτά χρόνια σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Θέλετε την ίδια κατάσταση; Το θέμα δεν είναι να φοβηθείτε, αλλά να δείτε στην άλλη πλευρά των συνόρων μας» δήλωσε την Παρασκευή ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας.

Μιλώντας στο δίκτυο Europe 1 ο Σαρκοζί υποστήριξε ότι  «Ισπανία χαλάρωσε την πειθαρχία της, δεν εφάρμοσε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε, προσέλαβε δημοσίους υπαλλήλους. Ποιος πληρώνει στην Ισπανία; Οι επιπλέον 375.000 άνεργοι τους δύο τελευταίους δύο μήνες» υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας, ο Σαρκοζί τόνισε ότι «μια χώρα που δεν αποπληρώνει τα χρέη της, που δεν μειώνει τα ελλείμματά της είναι μια χώρα στον σημερινό κόσμο που βρίσκεται σε κίνδυνο» και  επέκρινε πολλές από τις προτάσεις του αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ.

«Αν το 2010 δεν είχα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, σήμερα θα βρισκόμαστε στην κατάσταση της Ισπανίας» δήλωσε ο Σαρκοζί.

Σχετικό θέμα: Οι γερμανοί… ψηφίζουν Σαρκοζί!Νικολά Σαρκοζί