Κύμα επικρίσεων δέχεται η κυβέρνηση των Φιλιππίνων για το προσωρινό τείχος που ύψωσε προκειμένου να κρύψει τις παραγκουπόλεις κοντά στο σημείο διεξαγωγής διεθνούς διάσκεψης με αντικείμενο τη μείωση της φτώχειας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Το τείχος υψώθηκε σε μια γέφυρα από το αεροδρόμιο ως το συνεδριακό κέντρο κρύβοντας τους χιλιάδες κατοίκους των παραγκουπόλεων από τη θέα των εκατοντάδων αντιπροσώπων της ετήσιας συνόδου του διοικητικού συμβουλίου της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (Asian Development Bank, ADB).

«Αποκλείοντας τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πίσω από ένα φράκτη, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων στέλνει το μήνυμα ότι η ακραία φτώχεια μπορεί απλά να αγνοηθεί» δήλωσε η Τζέσικα Έβανς, στέλεχος της οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) η οποία λαμβάνει μέρος στη σύνοδο.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι και μέλη συνδικάτων πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη το χώρο έξω από το συνεδριακό κέντρο, καταγγέλλοντας κυβερνητικές πολιτικές οι οποίες είναι εναντίον των φτωχών.

Ο υπουργός Επικοινωνιών της κυβέρνησης Ρίκι Καραντάνγκ ισχυρίστηκε ότι η ύψωση του τείχους αποτελεί ένα «ζήτημα αστικού σχεδιασμού και αισθητικής, όχι ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πηγή: in.gr