Πέντε εκατομμύρια δολάρια θα κληθεί να πληρώσει η AT&T σε μια 41χρονη μουσουλμάνα, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον της λόγω του ότι φορούσε μπούρκα
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, Σούζαν Μπασίρ, εργαζόταν στην θυγατρική Southwester Bell, όπου υποστήριξε ότι αντιμετώπισε ρατσιστική συμπεριφορά από τους ανωτέρους της επειδή ασπάστηκε το Ισλάμ. 

Η γυναίκα εργαζόταν από το 2005 ως τεχνικός δικτύων όποτε και αποφάσισε να γίνει μουσουλμάνα. Όταμν φόρεσε μπούρκα, οι ανώτεροι της την αποκαλούσαν  "τρομοκράτισσα", και της έλεγαν ότι "θα πάει στην κόλαση".

Ένας από τους προϊσταμένους της απαίτησε επανειλημμένα από την εργαζόμενη να βγάλει το κεφαλομάντηλο, την προσέβαλε διότι το φορούσε, και σε μία περίπτωση έπιασε την γυναίκα και προσπάθησε να της αφαιρέσει βίαια το νικάμπ, σύμφωνα με το περιεχόμενο της αγωγής.

Η Μπασίρ αρχικά διαμαρτυρήθηκε στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων και κατόπιν υπέβαλε επίσημη αναφορά καταγγέλλοντας διακρίσεις στην ομοσπονδιακή επιτροπή για ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση. Απολύθηκε το 2010.

Μετά την πολυήμερη διαδικασία το σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου της κομητείας Τζάκσον διέταξε την AT&T να καταβάλει πρόσθετη αποζημίωση 5 εκατ. δολάρια στην Μπασίρ πέρα από τις 120.000 δολάρια στις οποίες υπολογίστηκαν οι ζημίες της.