Στέλεχος του συντηρητικού κόμματος της 'Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν περιμένει χαλάρωση των όρων του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας, ακόμα και αν τις εκλογές στη Γαλλία κερδίσει ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ.
 "Το δημοσιονομικό σύμφωνο δεν πρέπει να χαλαρώσει. Οι εταίροι μας βλέπουν τα πράγματα κατά τον ίδιο τρόπο. Δεν πιστεύω ότι θα απομακρυνθούν από το σύμφωνο, ακόμα κι αν η Γαλλία αποκτήσει νέο πρόεδρο", δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Φόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.

"'Οταν ομιλούμε σήμερα για προοπτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Ισπανία, δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο. Η καγκελάριος έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι θέλει να χρησιμοποιήσει πιο ευρέως τα υπάρχοντα διαρθρωτικά κεφάλαια της ΕΕ. Δεν θα υπάρξουν νέα δημόσια προγράμματα για την προώθηση της ανάπτυξης, όπως ζητούν οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ή ο Φρανσουά Ολάντ", τόνισε ο Κάουντερ. "Αυτά θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν μόνο με τη δημιουργία νέου χρέους. Αυτό θα ήταν ένα κακό μήνυμα για τις αγορές και θα επιδείνωνε την κρίση στην ευρωζώνη", υποστήριξε.