Τη λύπη της εξέφρασε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ακούγοντας κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ είναι προκατειλημμένες εναντίον των μουσουλμάνων.
 Η Χ. Κλίντον ρωτήθηκε από φοιτητή σε φόρουμ στην Ντάκα, πρωτεύουσα της χώρας, για την άποψη ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες με το Ισλάμ.

«Αυτό με πληγώνει πολύ. Είναι λυπηρό να το ακούω και λυπάμαι βαθιά που κάποιοι σκέφτονται έτσι και προωθούν αυτήν την ιδέα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η χώρα της προστατεύει τις μειονότητες. Μάλιστα η ίδια χαρακτήρισε ως «αυτοάμυνα» τον πόλεμο που διεξάγουν οι ΗΠΑ εδώ και μια δεκαετία, από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2011 και τόνισε πως οι εξτρεμιστές έχουν διαστρεβλώσει τη διδασκαλία του Ισλάμ.

«Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν διακρίσεις εναντίον ανθρώπων, θρησκειών, εθνοτήτων και φυλών...Όμως θεωρώ πως δεν είναι δίκαιο να επιτίθενται εναντίον των ΗΠΑ» είπε μιλώντας για διακρίσεις.

Η ίδια εκτίμησε πως οι ΗΠΑ, μέσω νόμων και συνεχούς πολιτικού διαλόγου, ίσως να έχει προχωρήσει περισσότερο από άλλες χώρες στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Θα ήθελα να δω πιο πολλές χώρες να κάνουν περισσότερα για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων», τόνισε η Κλίντον.