ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκαν στην Κορσική τέσσερις κλεμμένοι πίνακες

Δημοσίευση 6 Μαΐου 2012, 18:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βρέθηκαν στην Κορσική τέσσερις κλεμμένοι πίνακες
Facebook Twitter Whatsapp
Άθικτοι βρέθηκαν τέσσερις πίνακες, οι οποίοι είχαν κλαπεί έναν χρόνο νωρίτερα από το Μουσείο Fesch της Κορσικής. Οι πίνακες, ανάμεσα στους οποίους ήταν κι ένας του 17ου αιώνα του γάλλου ζωγράφου, Νικολά Πουσέν, βρέθηκαν σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Αιάκειο, την πρωτεύουσα του νησιού.   
Άθικτοι βρέθηκαν τέσσερις πίνακες, οι οποίοι είχαν κλαπεί έναν χρόνο νωρίτερα από το Μουσείο Fesch της Κορσικής. Οι πίνακες, ανάμεσα στους οποίους ήταν κι ένας του 17ου αιώνα του γάλλου ζωγράφου, Νικολά Πουσέν, βρέθηκαν σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο Αιάκειο, την πρωτεύουσα του νησιού.    Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, Τομάς Πιζόν, η αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα αγνώστου την Παρασκευή, ο οποίος έλεγε που βρίσκονται οι πίνακες που είχαν εξαφανιστεί, μεταξύ των οποίων ήταν «Ο Μίδας στην πηγή του ποταμού Πακτωλού» του Πουσέν και «Η Πεντηκοστή» του 14ου αιώνα του Μαριότο ντι Νάρντο.  

«Τα έργα κείτονταν στο έδαφος του χώρου στάθμευσης. Είναι σε καλή κατάσταση και εξετάζονται από ειδικούς», είπε ο Πιζόν στους δημοσιογράφους.  

Τα άλλα έργα είναι η «Παρθένος και το Παιδί» του Τζιοβάνι Μπελίνι του 15ου αιώνα, «Η Παρθένος με το παιδί σε δόξα του Σεραφείμ» άγνωστου καλλιτέχνη του 16ου αιώνα.  

Η αξία αυτών των έργων τέχνης εκτιμάται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.