Θεαματική πτώση των ποσοστών της κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά και ικανοποιητικά αποτελέσματα για την κεντροαριστερά  δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των ιταλικών δημοτικών εκλογών.
Έκπληξη αποτελούν τα ποσοστά του κινήματος των «Πέντε αστέρων» του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο.

Σύμφωνα με exit poll που μετέδωσε η Rai:

-Στην Γένοβα προηγείται ο κεντροαριστερός υποψήφιος Μάρκο Ντόρια, με το 46,8% των ψήφων.

-Στο Παλέρμο, ο Λεολούκα Ορλάντο, υποψήφιος του κεντροαριστερού αντιπολιτευόμενου κόμματος Ιταλία των Αξιών του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο φέρεται ότι επιτυγχάνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με ποσοστό 47,3%.

-Στην Πάρμα, κοντά στην Μπολόνια, προηγείται ο κεντροαριστερός υποψήφιος Βιντσέντσο Μπερνατσόλι, με ποσοστό 36%.

- Στην Βερόνα, ο Φλάβιο Τόζι της Λέγκας του Βορρά —παρά τα σκάνδαλα υπεξαιρέσεων που έπληξαν πρόσφατα το κόμμα του— σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση καταφέρνει να επανεκλεγεί καθώς κατά τις μέχρι τώρα προβλέψεις συγκεντρώνει 56,1%.

Η Λέγκα του Βορρά βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων χάνει μερικά από τα προπύργιά της, όπως τους δήμους Λισόνε, Τσεζάνο Μαντέρνο και Λέζμο, στον ιταλικό Βορρά. Στις παραγωγικές περιφέρειες της χώρας, βρίσκεται γύρω στο 20%, σημειώνοντας εμφανή πτώση.

Ικανοποίησή εκφράζουν από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του κινήματος Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο: Στην Πάρμα, ο υποψήφιος του συγκεντρώνει, έως τώρα, το 21% των προτιμήσεων, στην Γένοβα, περί το 15%.