Ο Ρικ Σαντόρουμ, πρώην υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές εξέφρασε τη στήριξή του στον Μιτ Ρόμνι, τον οποίο είχε αποκαλέσει «τον χειρότερο Ρεπουμπλικάνο στη χώρα». Σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους οπαδούς του, ο Σαντόρουμ τονίζει πως η ανάγκη να ηττηθεί ο Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι λόγος που στηρίζει τον πρώην αντίπαλό του.

Ο πρώην γερουσιαστής από την Πενσιλβάνια διέκοψε την προεκλογική του εκστρατεία τον Απρίλιο, όταν η διαφορά του με τον Ρόμνι δεν μπορούσε να καλυφθεί. Ο Σαντόρουμ είχε επιτεθεί στον Ρόμνεϊ στη διάρκεια της εκστρατεία του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων κυρίως λόγω των ομοιοτήτων που είχαν οι μεταρρυθμίσεις του στον τομέα της υγείας όταν ήταν κυβερνήτης της Μασαχουσέτης με αυτές που εφάρμοσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Οι δύο πρώην αντίπαλοι συναντήθηκαν στην Παρασκευή, σε μια προσπάθεια -όπως την χαρακτήρισε ο Σαντόρουμ- να διασφαλιστεί ότι ο Ρόμνεϊ θα ασχοληθεί με θέματα που είναι πολύ σημαντικά για την συντηρητική πτέρυγα του κόμματος.