Ένας υψηλόβαθμος ιρανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των προσεχών διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά που θα διεξαχθούν ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις στη Βαγδάτη, εκτιμώντας ότι «ο δρόμος θα είναι μακρύς» για τη διευθέτηση του θέματος.
   
«Είμαι αισιόδοξος όσον αφορά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της Βαγδάτης (που θα διεξαχθούν στις 23 Μαΐου) αλλά νομίζω ότι θα είναι μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί» για να επιλυθεί η κρίση στον ιρανικό πυρηνικό τομέα, δήλωσε ο Μόχσεν Ρεζάι, γραμματέας του συμβουλίου που εξετάζει όλα τα επείγοντα θέματα στρατηγικής εμβέλειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο αξιωματούχος τόνισε σε δηλώσεις του στο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr ότι μια από τις προτεραιότητες είναι να «υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη», μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Ρεζάι παραδέχτηκε επίσης ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς για να αρθούν οι κυρώσεις» της διεθνούς κοινότητας και κυρίως των χωρών της Δύσης έναντι του Ιράν.

Το επίμαχο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έχει καταδικαστεί από έξι αποφάσεις του ΟΗΕ, εκ των οποίων οι τέσσερις συνοδεύονται από κυρώσεις που οι ΗΠΑ και η ΕΕ ενίσχυσαν μονομερώς με τραπεζικές και πετρελαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
TAGS