Στους δρόμους της Ρώμης κατεβαίνουν ενωμένα τα συνδικάτα στις 2 Ιουνίου ανήμερα της επετείου της γέννησης της Ιταλικής Δημοκρατίας, σε μία κίνηση με εξίσου συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα: για πρώτη φορά τα συνδικάτα θέλουν να γιορτάσουν τη 2α Ιουνίου μιλώντας για την εργασία πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η Ιταλική Δημοκρατία και η οποία σήμερα θυσιάζεται.

Την ίδια στιγμή, οι Ιταλοί «βομβαρδίζουν» με μηνύματα το δικτυακό τόπο της ιταλικής κυβέρνησης ζητώντας από τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό Μάριο Μόντι να κόψει τους μισθούς των πολιτικών και όχι τις συντάξεις των πολιτών.

Η διαδήλωση των συνδικάτων Cgil, Cisl e Uil θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι επικεφαλής τους Σουζάνα Καμούσο, Ραφαέλε Μπονάνι και Λουίτζι Αντζελέτι.

«Αποφασίσαμε να οργανώσουμε μία μεγάλη κινητοποίηση στη Ρώμη στις 2 Ιουνίου. Για να γιορτάσουμε μαζί τη γιορτή της Δημοκρατίας μιλώντας για την εργασία» δήλωσε ο επικεφαλής της ένωσης Uil Λουίτζι Αντζελέτι, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής Repubblica.

«Στην επιλογή μας υπάρχει ένα κίνητρο συμβολικό και ένα ουσιαστικό: το συμβολικό είναι ότι στις 2 Ιουνίου είναι η γιορτή της Δημοκρατίας που ιδρύθηκε πάνω στην εργασία, κάτι που συχνά ξεχνιέται. Το ουσιώδες είναι ότι σε περίοδο κρίσης η διάσταση της εργασίας είναι αυτή που θυσιάζεται περισσότερο από πολλές πλευρές» επισήμανε.

Και κατέληξε ότι για πρώτη φορά τα συνδικάτα «θέλουν να γιορτάσουν τη γιορτή της Δημοκρατίας μιλώντας για εργασία».

Πηγή: in.gr