Ο αμερικανικός στρατός ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγνώμη για μία αεροπορική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε έξι μέλη μίας οικογένειας στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν.

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, αποκαλύφθηκε αρχικά από τον κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ, Μοχάμεντ Γκουλάμπ Μανγκάλ, μερικές ημέρες αργότερα.

Ο εκπρόσωπός του, Νταγούντ Αχμάντι, είπε ότι έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το σπίτι μίας οικογένειας στην περιοχή Σανγκίν δέχθηκε επίθεση κατά λάθος από αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις, που κλήθηκαν να απαντήσουν σε επίθεση των Ταλιμπάν.

Ο Μανγκάλ επικοινώνησε με τον αμερικανό υποστράτηγο Τσαρλς Μ. Γκαργκάνους των πεζοναυτών για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και ο τελευταίος, σύμφωνα με τον Αχμάντι, απολογήθηκε.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού στην επαρχία Χελμάντ, αντισυνταγματάρχης Στιούαρτ Άπτον, είπε ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι είναι ενήμεροι για τους θανάτους πολιτών και αμέσως ξεκίνησαν έρευνα. «Εκφράσαμε τη λύπη μας για το περιστατικό και ερευνούμε κάτω από ποιές συνθήκες συνέβη αυτό», είπε.


Πηγή: tovima.gr