Άκρως ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, μετά τις βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν πολιτικές δυνάμεις από τα άκρα του πολιτικού φάσματος, που είναι αντίθετες με την πολιτική λιτότητας η οποία έχει επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θέτουν το θέμα της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.
«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, εξαιρετικά τεταμένη. Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε μία ισχυρή υποχώρηση των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, την ενίσχυση των άκρων, κατά συνέπεια είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Αλέν Ζιπέ, ο οποίος θα συμμετάσχει σήμερα στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

«Θα χρειαστεί να παρακολουθήσουμε μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Υπενθυμίζω ότι η Ισπανία δεν έχει βγει από την επικίνδυνη θέση και ότι η Ιταλία επίσης έχει προβλήματα, κατά συνέπεια η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση» πρόσθεσε ο Αλέν Ζιπέ.

«Η αμφισβήτηση των συμφωνιών που προέκυψαν από δύσκολες διαπραγματεύσεις και υπεγράφησαν στο τέλος του Ιανουαρίου, απειλεί να προκαλέσει αναταράξεις που δύσκολα ελέγχονται, άλλωστε αυτό το μήνυμα έστειλε χθες η Αγκελα Μέρκελ: δεν θα επαναδιαπραγματευθεί αυτή τη συνθήκη» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, αναφερόμενος στο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.


πηγή: Έθνος