Βομβαρδισμοί σημειώνεται σήμερα στη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, ενώ ένας άμαχος σκοτώθηκε από τα στρατεύματα στην περιοχή του Ιντλίμπ και δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους στο Ντέιρ Εζόρ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι βομβαρδισμοί της Ντούμα, μιας πόλης σε απόσταση 13 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας όπου έχουν αναδιπλωθεί οι αντάρτες, διήρκεσαν όλη τη νύκτα και συνεχίζονταν το πρωί, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία έκανε επίσης λόγο για πυροβολισμούς.

Στην ίδια τη Δαμασκό, ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν για σύντομο διάστημα τη νύκτα ανάμεσα σε μια περίπολο των δυνάμεων ασφαλείας και αντάρτες στη συνοικία Αλ-Μαϊσάτ, χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην επαρχία Ιντλίμπ, κοντά στην πόλη Τζισρ αλ-Σούγουρ, ένας άμαχος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν από τα πυρά βαρέων πολυβόλων των τακτικών δυνάμεων στο χωριό Ταλ Αιν αλ Χάμρα.

Πολλοί αντάρτες βρίσκονται στην περιφέρεια του Τζισρ αλ-Σούγουρ, στα σύνορα με την Τουρκία, από την αρχή της εξέγερσης και αντιμετωπίζουν εκεί τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Στην ίδια επαρχία, στο χωριό Ιχσέμ, ένα οδόφραγμα του στρατού έγινε στόχος έκρηξης, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πυροβολισμοί ακούγονταν εξάλλου νωρίς το πρωί σε πολλές συνοικίες της Χομς (κεντρική Συρία).

Στο Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία), δύο μέλη της ασφάλειας σκοτώθηκαν από έκρηξη στη συνοικία αλ Τζούρα, όπου ακούγονται σφοδρά πυρά.

Πηγή: Naftemporiki.gr


TAGS