Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισαν ρώσοι συγγραφείς που συνδέονται με την αντιπολίτευση να διαδηλώσουν κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι συγγραφείς προσκάλεσαν σήμερα τους πολίτες σ' ένα περίπατο στη Μόσχα ανάμεσα στα μνημεία δύο μεγάλων της ρωσικής λογοτεχνίας, του Αλεξάντρ Πούσκιν και του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ.

«Εφόσον φαίνεται πως σήμερα απαγορεύεται να περπατάει κανείς στις λεωφόρους και τα πάρκα της Μόσχας, μια ομάδα απελπισμένων πολιτών, αποτελούμενων στην πλειοψηφία τους από συγγραφείς, αποφάσισε να περπατήσει ανάμεσα στο μνημείο του Πούσκιν και σ' αυτό του Γκριμπογέντοφ», έγραψε στο ιστολόγιό του ο συγγραφέας Μπόρις Ακούνιν, τα αστυνομικά μυθιστορήματα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Μετά τη βίαιη καταστολή από την αστυνομία μιας διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στις 6 Μαΐου, εκατοντάδες αντιπολιτευόμενοι τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν οργανώνουν καθημερινά συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, στις λεωφόρους ή τα πάρκα.

Άλλοι ρώσοι συγγραφείς όπως η Λουντμίλα Ουλίτσκαγια, ο Λεβ Ρουμπινστάιν, ο Ντμίτρι Μπίκοφ και ο Βίκτορ Σεντέροβιτς καλέσαν επίσης τον κόσμο να συμμετάσχει σ' αυτό τον περίπατο.

Ο Ακούνιν έγραψε ακόμα ότι «στόχος της επιχείρησής μας είναι να καταλάβουμε αν είναι δυνατόν για τους Μοσχοβίτες να περπατούν ελεύθερα στην πόλη τους ή αν είναι απαραίτητο να έχουν γι' αυτό ειδική άδεια».