Σχέδια τρομοκρατικής επίθεσης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας το 2014 ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας «δείχνοντας» ως εγκέφαλο της συνωμοσίας τον Τσετσένο πολέμαρχο Ντόκου Ουμάροφ. Η FSB αναφέρει ότι κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες οπλισμού, περιλαμβανομένων φορητών πυραύλων εδάφου-αέρους, στην αποσχισθείσα γεωργιανή επαρχία της Αμπχαζίας.

«Η FSB της Ρωσίας κατάφερε να εντοπίσει ότι αντάρτες είχαν σχεδιάσει με μεταφέρουν όπλα μεταξύ του 2012 και του 2014 στο Σότσι και να τα χρησιμοποιήσουν για να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά την προετοιμασία και στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (NAK).

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, οι υπηρεσίες ασφαλείας κατάσχεσαν όπλα στη διάρκεια επιχειρήσεων τους στις 4 και 5 Μαΐου στην Αμπχαζία, η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία.

Η FSB δηλώνει πως πίσω από τη συνωμοσία κρύβεται ο διαβόητος Τσετσένος πολέμαρχος Ντόκου Ουμάροφ, ο οποίος κατά τις ρωσικές υπηρεσίες διατηρεί στενούς δεσμούς με τις γεωργιανές μυστικές υπηρεσίες.

«Ο Ντόκου Ουμάροφ, ηγέτης της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει στενές σχέσεις με τις ειδικές υπηρεσίες της Γεωργίας, συντόνισε την παράδοση υλικού για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών» ανέφερε η ΝΑΚ, κατηγορώντας τη Γεωργία ότι βοήθησε τον Φεβρουάριο στη μυστική μεταφορά 300 πυροκροτητών σε μια περιοχή κοντά στο Σότσι.

Ο Ντόκου Ουμάροφ είχε αναλάβει την ευθύνη για την αιματηρή βομβιστική επίθεση του 2011 στο αεροδρόμιο της Μόσχας που προκάλεσε το θάνατο 35 ατόμων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης της Γεωργίας δεν έχει υπάρξει επί του παρόντος κάποιο σχόλιο.

Πηγή: in.gr