Εκατοντάδες «αγανακτισμένοι», μέλη του κινήματος «Καταλάβατε το Λονδίνο» συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στα σκαλιά του Καθεδρικού του Αγίου Παύλου, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας δράσης του κινήματος. Οι οργανωτές ζήτησαν από τους διαδηλωτές να έχουν μαζί τους αντίσκηνα, τα σύμβολα των καταλήψεων των «αγανακτισμένων».

Η μεγαλύτερη «κατασκήνωση» των Λονδρέζων αγανακτισμένων, στο προαύλιο του Καθεδρικού, διαλύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Το κίνημα έχει αλλάξει μορφή και διαδίδεται σε άλλους ανθρώπους», εκτίμησε ο Μίντγουεϊ. Η Τζάκι Τέρνερ, γιατρός στην υποβαθμισμένη συνοικία Τάουερ Χάμλετς του ανατολικού Λονδίνου, υπερασπίστηκε το δημόσιο σύστημα υγείας (NHS).  

Οι Λονδρέζοι «αγανακτισμένοι» έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα το «Μανιφέστο του Μαΐου» το οποίο κηρύσσει την αλλαγή του οικονομικού συστήματος, τον εκδημοκρατισμό οργανισμών όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα Ηνωμένα Έθνη, την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων και την επιβολή διεθνούς φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.