Τι κοινό μπορεί να έχουν η Χίλαρι Κλίντον, η Μισέλ Ομπάμα, η Κριστίν Λαγκάρντ και η Μπιγιονσέ; Είναι διάσημες, έχουν πολλά χρήματα και... παιδιά! Με αφορμή τη σημερινή γιορτή της μητέρας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρουν να δούμε, με βάση το Forbes, ποιες είναι οι γυναίκες που κατάφεραν να συνδυάσουν καριέρα στον πολιτικό και στον επιχειρηματικό στίβο με το μεγάλωμα των παιδιών τους.   Το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό κατατάσσει τις 20 ισχυρότερες γυναίκες με παιδιά λαμβάνοντας υπόψην τα χρήματα που διαχειρίζονται (περιουσία ή εταιρεία), τις αρμοδιότητές τους και την επιρροή που ασκούν, ανάλογα με τις θέσεις τους.  
Στην κορυφή γι' αυτή τη χρονιά βρίσκεται η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, μητέρα της Τσέλσι Κλίντον.

Πριν από δύο χρόνια η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παράλληλα με τις αρμοδιότητες στο υπουργείο της είχε και αυτές της μέλλουσας πεθεράς αφού προετοίμαζε και τον γάμο της κόρης της. «Και οι δύο υποχρεώσεις ήταν σοβαρές, σημαντικές και αγχωτικές» είχε δηλώσει τότε η Χίλαρι Κλίντον.  

Στη δεύτερη θέση η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, μητέρα ενός παιδιού. Στην τρίτη θέση φιγουράρει η επικεφαλής της PepsiCo, Ίντρα Νόογι, μητέρα δύο παιδιών, η οποία έχει τονίσει σε δηλώσεις της ότι εάν τα παιδιά της την καλέσουν κατά τη διάρκεια μίας σημαντικής σύσκεψης, απαντά πάντα στο τηλεφώνημα.  

Μητέρα δύο παιδιών είναι και το νούμερο 4 της σχετικής λίστας και ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του Facebook, η Σέριλ Σάντμπεργκ, η οποία φεύγει κάθε μέρα από τη δουλειά της στις 17.30 για να πάρει βραδινό με την οικογένειά της, ενώ την ακολουθεί η σύζυγος του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα που είναι μητέρα τριών παιδιών.   

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Σόνια Γκάντι, πρόεδρος του Ινδικού Κονγκρέσου με δύο παιδιά, ενώ στην έβδομη ακολουθεί η
Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, η οποία έχει αποκτήσει δύο κόρες με τον αμερικανό πρόεδρο.   

Όγδοη, με δύο παιδιά είναι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, με την την CEO της Craft Foods, Άιριν Ρόζενφελντ να την ακολουθεί, έχοντας επίσης δύο. Την δεκάδα συμπληρώνει η Τζιλ Άμπραμσον, επίσης με δύο παιδιά, η οποία είναι επικεφαλής σύνταξης στους New York Times, η οποία έχει δηλώσει ότι όταν ήταν τα παιδιά της μικρά, διάβαζε τα σχολικά τους βιβλία έτσι ώστε να επιστρέφει προετοιμασμένη σπίτι!  

Στην δεύτερη δεκάδα βρίσκονται σύμφωνα με το Forbes -κατά σειρά- η υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Κάθριν Σεμπέλιους, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Google, Σούζαν Βοιτσίτσκι, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ, η τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, η αυστραλή «βασίλισσα» των ανθρακωρυχείων, Τζορτζίνα Ράινχαρτ, ενώ στην 20η θέση είναι η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, Άουνγκ Σαν Σου Κίι.  

Από τις παραπάνω γυναίκες πάντως μόνο η Ράινχαρτ βρίσκεται στην πρώτη εικοσάδα (στη θέση νο. 11) των πλουσιότερων μητέρων του κόσμου.  

Πάντως, αν και η μητέρα σας δεν βρίσκεται μέσα στις λαμπερές λίστες του Forbes και δεν ασκεί ισχυρή επιρροή στον κόσμο, μην ξεχάσετε να της πείτε χρόνια πολλά...    


Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος