Με διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα ανακοινώσει το απόγευμα, από το προεδρικό μέγαρο, επίσημα την απόφαση του για τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ, στην οποία ο κ. Χριστόφιας θα αναλύσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόκειται, σύμφωνα με τους συεργάτες του να τεκμηριώσει πολιτικά την απόφασή του, επικαλούμενος την μη πρόοδο, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, στο Κυπριακό.

Ωστόσο την απόφασή του αυτή φαίνεται ότι ενίσχυσαν και οι δημοσκοπήσεις οι οποίες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές ενώ πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο Χριστόφια να δηλώνει σε συνεργάτες και φίλους του «κουρασμένος και απογοητευμένος».

Ο κ. Χριστόφιας προσήλθε για τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ, φορώντας άσπρο πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα, ενώ κρατούσε στο χέρι το σκούρο σακάκι του. Τον ακολουθούσε ο Ανδρέας Ιωάννου, της προσωπικής του ασφάλειας, ο οποίος έφερε και την ομιλία του Προέδρου.