Την έφεση που έχει καταθέσει η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο άρχισε να εξετάζει σήμερα δικαστήριο στο Κίεβο. Η έφεση αφορά στην καταδίκη της πρώην πρωθυπουργού σε επταετή ποινή κάθειρξης τον Οκτώβριο. Ωστόσο η εργασίες του ήδη διεκόπησαν επειδή οι δικηγόροι της Τιμόσενκο υποστήριξαν ότι εφόσον η ηγέτις της ουκρανικής αντιπολίτευσης δεν ήταν σε θέση να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, η έφεσή της δεν μπορεί να εξεταστεί.
Η Τιμόσενκο εκτίει την ποινή της σε φυλακή στα ανατολικά της χώρας. Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε για τις 26 Ιουλίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ. Η εκδίκαση της έφεσης άρχισε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας με παρόντες πολυάριθμους αστυνομικούς και δημοσιογράφους και περίπου 20 υποστηρικτές της Τιμόσενκο, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Οι δικηγόροι της Τιμόσενκο έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να υποστηρίξουν πως σημειώθηκαν σημαντικά διαδικαστικά λάθη στη δίκη, η οποία κατέληξε με καταδικαστική απόφαση εις βάρος της για κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με μια συμφωνία φυσικού αερίου που είχε υπογράψει με τη Ρωσία όταν ήταν πρωθυπουργός.

TAGS