Οι Σύροι αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ εξοπλίζονται με περισσότερα και καλύτερα όπλα σε μια προσπάθεια την οποία χρηματοδοτούν τα κράτη του Περσικού Κόλπου και εν μέρει συντονίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αποκάλυψε η εφημερίδα Washington Post. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα επισήμαναν πως οι ΗΠΑ δεν εξοπλίζουν τους αντάρτες, αλλά ούτε δίνουν χρήματα για την αγορά όπλων, ανάμεσά τους και αντιαρματικά όπλα, αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.
Αντίθετα, η αμερικανική κυβέρνηση έχει διευρύνει τις επαφές της με τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης ώστε να μπορέσει να εγγυηθεί στα κράτη του Κόλπου την αξιοπιστία των ανταρτών και να παρέχει υποδομές διοίκησης και ελέγχου, επισημαίνει η Post.

«Ενισχύουμε την βοήθεια μας προς την συριακή αντιπολίτευση και συνεχίζουμε να συντονίζουμε τις προσπάθειες με τους φίλους και συμμάχους μας στην περιοχή και εκτός αυτής ώστε να έχουμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από τις συλλογικές μας προσπάθειες», υπογράμμισε στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
TAGS