Γερμανικό δικαστήριο στην πόλη Ντέτμολντ καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε αδέρφια κουρδικής καταγωγής για τη «δολοφονία για λόγους τιμής» της 18χρονης αδελφής τους, όταν εκείνη έφυγε από το σπίτι της για να ζήσει με το γερμανό φίλο της.

Η οικογένεια της 18χρονης εξοργίστηκε όταν η Αρζού Ο. επέλεξε να ζήσει τη ζωή της όπως εκείνη ήθελε, ακολουθώντας τα γερμανικά πρότυπα και ότι τις παραδόσεις της μειονότητας Γιαζίντι στην οποία ανήκει η οικογένειά της, και διέκοψε τις σχέσεις της με τους γονείς της.

Οι Γιαζίντι είναι μια κουρδική μειονότητα στην οποία εκτιμάται ότι ανήκουν 500.000 με 800.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Έως και 60.000 μέλη της μειονότητας ζουν στη Γερμανία.

Το επώνυμο της Ο. δεν δόθηκε στη δημοσιότητα βάσει του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τα πέντε αδέλφια παραδέχθηκαν στο δικαστήριο ότι απήγαγαν την Αρζού τον Νοέμβριο με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να την πείσουν να επιστρέψει σπίτι της, αλλά αρνήθηκαν ότι σκόπευαν να την σκοτώσουν.

Ο αδελφός της Οσμάν, 22 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, καθώς παραδέχθηκε ότι εκείνος την πυροβόλησε.

Ο δικαστής Μίχαελ Ράινεκε δήλωσε ότι η δολοφονία έχει τα στοιχεία εγκλήματος τιμής. «Ήταν απλώς ένα μικρό κορίτσι που ήθελε να είναι ευτυχισμένο», είπε ο Ράινεκε στους κατηγορούμενους την ώρα που ανακοίνωνε την απόφασή του.

Δύο αδελφές, η Σιρίν 27 ετών και η Κιρκέρ 25, καταδικάστηκαν σε δεκαετή κάθειρξη για την απαγωγή της Αρζού και για συνέργια στη δολοφονία της.

Δύο αδελφοί, ο Έλβις 21 ετών και ο Κεμάλ 24, καταδικάστηκαν σε πεντέμισι χρόνια κάθειρξη για απαγωγή.