Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη του πρώην στρατιωτικού αρχηγού των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς αφού οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία αποφάσισαν να «αναστείλουν» την ακρόαση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας. Η ακρόαση που προβλεπόταν αρχικά για τις 29 Μαΐου.

«Η ακροαματική συνεδρίαση αναβλήθηκε επ' αόριστον, δήλωσε ο δικαστής Αλφόνς Ορίε κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης του Μλάντιτς: «Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την έναρξη της παρουσίασης των αποδεικτικών στοιχείων του κατηγορητηρίου».

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει μόλις καταστεί δυνατό την ημερομηνία επανάληψης των ακροαματικών συνεδριάσεων, με τον δικαστή να αναφέρεται σε παρατυπίες στη διαβίβαση στην υπεράσπιση ντοκουμέντων που βρίσκονται στην κατοχή του γραφείου του εισαγγελέα και θα πρέπει να επιτρέψουν στην υπεράσπιση να προετοιμαστεί για τη δίκη, που άρχισε χθες Τετάρτη.

Η υπεράσπιση του 70χρονου Μλάντιτς είχε ζητήσει τη Δευτέρα από τους δικαστές να αναστείλουν την έναρξη της δίκης κατά έξι μήνες, αφού δήλωσε ότι δεν ήταν έτοιμη.