Πλέον, τα λευκά μωρά δεν είναι η πλειοψηφία στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αμερικανική Υπηρεσία Απογραφής Πληθυσμού.    Τα νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη, μιλούν για μείωση των γεννήσεων λευκών παιδιών κυρίως λόγω του αυξημένου αριθμού μεταναστών από χώρες της Λατινικής Αμερικής.  
Τα πρωτεία καταλαμβάνουν οι Ισπανόφωνοι, οι μαύροι και οι Ασιάτες που κατοικούν στις ΗΠΑ και οι γεννήσεις τους αποτελούν το 50,4% του συνόλου.   

Οι New York Times έγραψαν ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που οι γεννήσεις των λευκών δεν υπερτερούν αριθμητικά έναντι των υπολοίπων.   

Οι μελέτες (Pew Hispanic Center) λένε ότι ο δρόμος που χάραξαν οι Ισπανόφωνοι πρόκειται να συνεχιστεί, αφού βρίσκονται στο ζενίθ γονιμότητάς του, κυρίως λόγω του μέσου όρου ηλικίας όσων διαμένουν στις ΗΠΑ, ο οποίος δεν ξεπερνά τα 27 έτη.  

Παρόλα τα παραπάνω, οι λευκοί αποτελούν την μοναδική πληθυσμιακή ομάδα που φτάνει σε γεννήσεις το ποσοστό του 49,6% (μόνη της), με τους λευκούς να παραμένουν η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών στη χώρα, με ποσοστό 63,4%.

πηγή: protothema.gr