current views are: 1

17 Μαΐου 2012
Δημοσίευση15:27

Η Τουρκία κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβίασε εναέριο χώρο της Κύπρου

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Πέμπτη το Ισραήλ ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου.  

Δημοσίευση 15:27’
αρθρο-newpost

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Πέμπτη το Ισραήλ ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου.  

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν την Πέμπτη το Ισραήλ ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου.   Δήλωσαν ότι το αεροσκάφος που εισήλθε, απωθήθηκε με την παρέμβαση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, εντός περιοχής όπου διεξάγονται έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.  

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα και το αεροσκάφος «παραβίασε πέντε φορές τον εναέριο χώρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» -την οποία μόνο η Τουρκία αναγνωρίζει- αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου.  

Δεν διευκρινίζει αν το αεροσκάφος ήταν πολιτικό ή στρατιωτικό. 
Δύο τουρκικά F-16 καταδίωξαν το αεροσκάφος, προσθέτει η ανακοίνωση.  

Η Κύπρος και το Ισραήλ έχουν συμφωνήσει από πέρυσι να πραγματοποιήσουν υποθαλάσσιες έρευνες ανοιχτά των νοτίων ακτών του νησιού, μια συμφωνία με την οποία είναι αντίθετη η Τουρκία, επικαλούμενη τα δικαιώματα της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου.   

Η Τουρκία άρχισε δικές της έρευνες μαζί με τις τουρκοκυπριακές αρχές, βορείως του νησιού.

πηγή: skai.gr


σχετικα αρθρα