Πολλά ηγετικά στελέχη του συντηρητικού κόμματος της Αγκελα Μέρκελ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της καγκελαρίου να απομακρύνει ένα υπουργό της, στον οποίο επιρρίφθηκε η ευθύνη για την εκλογική ήττα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) στις περιφερειακές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν «μεταβλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες από ακτίνα ελπίδας για τις Χριστιανικές Ενώσεις σε αποκλειστικό υπεύθυνο της εκλογικής ήττας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Είναι υπερβολικά εσπευσμένο», δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Τα σφάλματα του Ρέτγκεν δεν είναι οι μόνοι λόγοι για την εκλογική συντριβή, τονίζει προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει σοβαρή και εις βάθος συζήτηση για την ιστορική αυτή εκλογική ήττα του συντηρητικού κόμματος.

Ο πρόεδρος της κάτω Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ, ηγετικό στέλεχος του CDU, χρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση αυτή για το κόμμα στο σύνολό του.

Πηγή: naftemporiki.gr