Νέοι βομβαρδισμοί στη Συρία από τις κυβερνητικές δυνάμεις κατά θυλάκων των αντικαθεστωτικών –αυτή τη φορά στη Ραστάν– συντηρούν τον εμφύλιο στη χώρα παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, η οποία δεν εφαρμόστηκε ποτέ ενώ, όπως φαίνεται, δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί από τον ΟΗΕ.

Στη Ραστάν είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή διαδηλώσεις προς τιμή των φοιτητών στο Χαλέπι οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις παρά την καταστολή. Την Πέμπτη 15.000 φοιτητές βγήκαν στους δρόμους κατά του καθεστώτος.

Διαδηλώσεις έγιναν και στο Χαλέπι (το οποίο σε γενικές γραμμές έχει μείνει φιλοασαντικό) με την αντιπολίτευση να εκτιμά ότι είναι «οι σημαντικότερες διαδηλώσεις από την έναρξη της εξέγερσης» τον περασμένο Μάρτιο.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Βίντεο που διένειμαν οι αντικαθεστωτικοί εμφανίζει πλήθος φοιτητών να φωνάζει συνθήματα κατά του Άσαντ και να περικυκλώνει ένα όχημα με τα διακριτικά του ΟΗΕ φωνάζοντας «ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς».

Πηγή: in.gr
TAGS